Labouchere Systeem
Het Spel
Roulette is een kansspel. In de praktijk betekent dit dat je als speler altijd te maken kan krijgen met een bepaald verlies gedurende enkele speelrondes. Geld verliezen is echter voor niemand leuk en dus zijn er door de jaren heen verschillende systemen ontwikkeld die er voor zorgen dat de verlieskans voor spelers tijdens het spelen van roulette tot een minimum wordt beperkt. Het Labouchere systeem is één van de bekendste roulette systemen op de markt. In het verleden werden er dan ook reeds verschillende namen aan deze strategie toegekend. Zo staat ze dan ook bekend als Cancellation, Cross-Out en Split Martingale.
Hoe Labouchere en roulette werkt en welke voor- en nadelen er precies aan zijn verbonden vertellen we je graag in dit artikel.
Hoe Werkt het Labouchere Systeem Precies?
De werking van het Labouchere systeem is in principe relatief eenvoudig. Als speler dien je op voorhand de winst te bepalen die je graag zou willen behalen tijdens het spelen van een spelletje roulette. Wanneer je een winst wenst te maken van 15 euro dien je de getallen die samen 15 vormen op te schrijven op een papiertje. Je kan er bij een beoogde winst van 15 euro voor kiezen om de getallen 1, 2, 3, 4 en 5 te gebruiken. De eerste inzet die door jou als speler wordt geplaatst dient te bestaan uit de twee buitenste getallen die bij elkaar worden opgeteld. In het aangegeven voorbeeld zal je eerste inzet dan ook 1 + 5 = 6 euro bedragen.
Wanneer je de inzet wint dien je als speler deze twee getallen te schrappen uit je lijstje. De serie van 2, 3 en 4 zal in dit geval overblijven. De volgende inzet die wordt geplaatst bedraagt wederom 6 euro, want nu bestaat ze uit 2 + 4. Zou de eerste inzet verloren zijn gegaan, dan wordt het verlies bijgevoegd aan het einde van het lijstje. De lijst wordt in dit geval 1, 2, 3, 4, 5, 6. De volgende inzet zal dan 1 + 6 = 7 euro bedragen.
Wanneer Stoppen met het Labouchere Systeem?
Je stopt als speler pas met inzetten volgens het Labouchere systeem op het ogenblik dat alle getallen van je lijstje zijn weggestreept. Dit moet er voor zorgen dat de vooropgestelde winst is behaald. Welk getallenpatroon je als speler exact dient te kiezen is lastig te bepalen. Een beginnende speler zal bijvoorbeeld kiezen voor een lage potentiële winst en een beperkte getallenreeks terwijl de meer ervaren spelers soms met meerdere getallenreeksen op hetzelfde moment spelen. In principe kan je zelf kiezen tussen een reeks met opeenvolgende nummers en een willekeurige reeks met nummers. Er zijn dus verschillende invullingen te geven aan het Labouchere systeem tijdens het spelen van een spelletje roulette.
Voor- en nadelen van het Labouchere systeem
Er zijn verschillende voor- en nadelen verbonden aan het spelen van roulette en Labouchere. Het belangrijkste voordeel gaat schuil in het feit dat je bij een winnende serie een zeer mooie winst kan boeken. Omdat je een bepaalde winst in het vooruitzicht stelt weet je bovendien als speler ook meteen wanneer je de uitbetaling kan doen. Dit zorgt er voor dat je niet snel al je beschikbare geld zal inzetten en je regelmatig een mooie som extra op je bankrekening mag verwachten. Let wel op, wanneer er sprake is van verschillende verliesbeurten na elkaar kan het verlies beginnen doorwegen op het saldo op je spelersrekening. Stop in deze situatie niet te snel en ga zeker niet plots veranderen van strategie. De kans dat je dan nog de geleden verliezen kan goedmaken is namelijk zeer beperkt.
Gebruikmaken van het Labouchere Systeem of Niet?
Zoals je reeds hebt kunnen lezen zijn er tal van interessante voordelen verbonden aan Labouchere toepassen op roulette. Je dient er als speler evenwel ook altijd rekening mee te houden dat dit systeem niet onfeilbaar is (net zoals de andere roulette strategieën trouwens). Door deze manier van spelen aan te houden zal je evenwel merken dat een beperkte winst op korte termijn zeer eenvoudig kan worden gerealiseerd. Door de lat niet te hoog te leggen kan je hoe dan ook op regelmatige basis een mooie uitbetaling doen op je bankrekening en dat is uiteraard waar het allemaal om draait.